Πρώτο Πανελλήνιο Συμπόσιο Επικούρειας Φιλοσοφίας
Σάββατο 12και Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011,
Γέρακας Αττικής, αρχαίος Γαργηττός


Οι Ομιλητές

Παρουσίαση ομιλητών με αλφαβητική ονομαστική σειρά:

Ανθούλα Χατζηγεωργίου - Γεννήθηκε και ζει στη Ρόδο. Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Αρθρογραφεί στο περιοδικό ΚΗΠΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΚΟΥΡΟΥ.

Αντώνης Μπιλίσης - Ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Είναι Δικηγόρος. Είναι ιδρυτικό μέλος των Φίλων Επικούρειας Φιλοσοφίας Κήπος της Θεσσαλονίκης.

Βασίλης Μπατζογιάννης - Είναι Δικηγόρος Θεσσαλονίκης. Είναι μέλος των Φίλων Επικούρειας Φιλοσοφίας Κήπος της Θεσσαλονίκης.

Γιώργος Καπλάνης – Ζει στη Θεσσαλονίκη και είναι Συμβολαιογράφος. Είναι ιδρυτικό μέλος των Φίλων Επικούρειας Φιλοσοφίας Κήπος της Θεσσαλονίκης. Αρθρογραφεί στο περιοδικό ΚΗΠΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΚΟΥΡΟΥ και έχει δώσει διαλέξεις για την επικούρεια φιλοσοφία.

Γιώργος Μπακογιάννης - Ζει στην Αθήνα. Είναι πτυχιούχος του Φυσικού Τμήματος του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακό στη Θεωρητική Φυσική και υποψήφιος διδάκτωρ. Έχει δώσει δεκάδες διαλέξεις για την επικούρεια φιλοσοφία και είναι ιδρυτικό μέλος των Φίλων Επικούρειας Φιλοσοφίας Κήπος των Αθηνών.

Δημήτρης Άλτας - Ιατρός Καρδιολόγος. Σπουδασε στο ΑΠΘ (Ιατρική Σχολή). Ιδιωτεύει από το 1992. Ασχολειταιμε την Αρχαία Ελληνική ιστορία και Φιλοσοφία. Είναι μέλος του Κήπου της Θεσσαλονίκης.

Δημήτρης Δημητριάδης – Γεννήθηκε στο Διδυμότειχο και ζει στην Αλεξανδρούπολη. Είναι απόφοιτος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Αλεξανδρούπολης με μετεκπαίδευση στο Μαράσλειο. Συγχρόνως ασλολήθηκε με την Πληροφορική. Αρθρογραφεί στο περιοδικό ΚΗΠΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΚΟΥΡΟΥ και έχει δώσει δεκάδες διαλέξεις για την επικούρεια φιλοσοφία.

Δημήτρης Ποταμιάνος - Γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε Ανθρωπολογία και Ιστορία στο Παρίσι. Είναι διδάκτωρ Ιστορίας του Πανεπιστημίου του Παρισιού. Είναι Ομότιμος Kαθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου. Έχει διδάξει μαθήματα Υλικού Πολιτισμού στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και έχει διατελέσει Πρόεδρος του οικείου Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού. Έχει συγγράψει δοκίμια,κριτικά σημειώματα και πρόζα. Είναι συγγραφέας μεταξύ άλλων και του βιβλίου “Στον Κήπο”, με επικούρεια θεματολογία.

Κυριακή Πούλου – Γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Είναι πτυχιούχος Κοινωνικής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού με θέμα “Η ηθική φιλοσοφία του Επίκουρου”. Έχει αρθρογραφήσει στο περιοδικό ΚΗΠΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΚΟΥΡΟΥ.

Κώστας Καλεύρας - Ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Είναι ελεύθερος επαγγελματίας. Είναι ιδρυτικό μέλος των Φίλων Επικούρειας Φιλοσοφίας Κήπος της Θεσσαλονίκης.

Μαίρη Σταματιάδου - Ζει στην Αθήνα. Είναι Ιατρός. Έχει διδάξει κβαντική βιοφυσική στην Ιατρική Σχολή του SUNY/B (Buswell Professor of Medicine, SUNY/B Medical School) και είναι Ομότιμη Ερευνήτρια Α΄ Βαθμού του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος».

Μάριος Βερέττας – Γεννήθηκε στην Αθήνα και ζει στη Ρόδο. Έχει σπουδάσει Σκηνοθεσία αλλά ασχολείται κυρίως με το βιβλίο. Είναι συγγραφέας και μεταφραστής πολυάριθμων βιβλίων. Έχει τον εκδοτικό οίκο ΜΑΡΙΟΣ ΒΕΡΕΤΤΑΣ και το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο www.verettas.gr που μεταξύ άλλων εκδίδει και το περιοδικό ΚΗΠΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΚΟΥΡΟΥ.

Μάριος Πετρίδης – Γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος Ανωτάτης Βιομηχανικής Σχολής Θεσσαλονίκης. Είναι μέλος των Φίλων Επικούρειας Φιλοσοφίας Κήπος της Θεσσαλονίκης. Έχει αρθρογραφήσει στο περιοδικό ΚΗΠΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΚΟΥΡΟΥ.

Μπάμπης Πατζόγλου - Γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Έχει σπουδάσει Οικονομικά και είναι συγγραφέας. Έχει δώσει διαλέξεις για την επικούρεια φιλοσοφία και είναι μέλος των Φίλων Επικούρειας Φιλοσοφίας Κήπος των Αθηνών. Έχει αρθρογραφήσει στο περιοδικό ΚΗΠΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΚΟΥΡΟΥ.

Στέλιος Φραγκόπουλος - Ζεί στην Αθήνα και είναι διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος και διδάκτωρ Μηχανικός. Διετέλεσε Βοηθός και Επιμελητής στο Πολυτεχνείο Darmstadt(Γερμανία), Επιμελητής και Λέκτορας στο Ε.Μ. Πολυτεχνείο και από το 1984 μόνιμος Καθηγητής στο ΤΕΙ Αθήνας. Από το 2009 είναι ομότιμος Καθηγητής ΤΕΙ. Αρθρογραφεί στο περιοδικό ΚΗΠΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΚΟΥΡΟΥ.

Τάκης Παναγιωτόπουλος - Γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Είναι Πληροφορικός και εργάζεται ως διοικητικός υπάλληλος στο δημόσιο τομέα. Έχει δώσει διαλέξεις για την επικούρεια φιλοσοφία και είναι ιδρυτικό μέλος των Φίλων Επικούρειας Φιλοσοφίας Κήπος των Αθηνών. Αρθρογραφεί στο περιοδικό ΚΗΠΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΚΟΥΡΟΥ. Είναι ο ιδρυτής και διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου www.epicuros.gr.

Χρήστος Γιαπιτζάκης – Γεννήθηκε στη Δράμα, με μισή του καταγωγή από την Κρήτη και ζει στην Αθήνα. Είναι πτυχιούχος Βιολογίας και Οδοντιατρικής, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος Μοριακής Βιολογίας και διδάκτωρ Ιατρικής Γενετικής. Είναι συγγραφέας του βιβλίου ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΩΝ ΔΟΞΑΙ και αρθρογραφεί στο περιοδικό ΚΗΠΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΚΟΥΡΟΥ. Έχει δώσει δεκάδες διαλέξεις για την επικούρεια φιλοσοφία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είναι ιδρυτικό μέλος των Φίλων Επικούρειας Φιλοσοφίας Κήπος των Αθηνών.

Χρυσάνθη Κεχρολόγου – Γεννήθηκε στο Χιλιομόδι Κορινθίας και ζει στην Αθήνα. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού με θέμα “Οι λείες ηδονές στον Επίκουρο” και διδακτορικού διπλώματος με θέμα διατριβής “Οι ανθρωπολογικές σταθερές αυτονομίας στον Επίκουρο”. Έχει συμμετάσχει σε πολλά φιλοσοφικά συνέδρια και έχει αρθρογραφήσει σε αρκετά περιοδικά φιλοσοφίας μεταξύ αυτών στο περιοδικό ΚΗΠΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΚΟΥΡΟΥ.