Έκτο Πανελλήνιο Συμπόσιο Επικούρειας Φιλοσοφίας
Σάββατο 6 και Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα, Κλειτάρχου και Αριστείδου

Οι Ομιλητές

Λεωνίδας Αλεξανδρίδης

– Είναι Πολιτικός Μηχανικός και ζει στην Αθήνα. Έχει αρθρογραφήσει, έχει δώσει διαλέξεις και έχει μεταφράσει κείμενα για την Eπικούρεια φιλοσοφία. Είναι μέλος των Φίλων Επικούρειας Φιλοσοφίας "Κήπος Αθηνών".

Δημήτρης Άλτας

– Είναι Ιατρός Καρδιολόγος και ζει στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στο ΑΠΘ (Ιατρική Σχολή). Ιδιωτεύει από το 1992. Ασχολείται με την Αρχαία Ελληνική ιστορία και Φιλοσοφία. Έχει αρθρογραφήσει και έχει δώσει δεκάδες διαλέξεις για την Επικούρεια φιλοσοφία. Είναι μέλος των Φίλων Επικούρειας Φιλοσοφίας "Κήπος Θεσσαλονίκης".

Χρήστος Γιαπιτζάκης

– Γεννήθηκε στη Δράμα, με μισή του καταγωγή από την Κρήτη. Είναι Επίκουρος Καθηγητής Νευρογενετικής στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι συγγραφέας του βιβλίου "Επικουρείων Δόξαι”. Έχει αρθρογραφήσει και έχει δώσει δεκάδες διαλέξεις για την Επικούρεια φιλοσοφία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είναι ιδρυτικό μέλος των Φίλων Επικούρειας Φιλοσοφίας "Κήπος Αθηνών".

Θανάσης Γιαπιτζάκης

- Γεννήθηκε στην Δράμα, με μισή του καταγωγή από την Κρήτη και ζει στην Αθήνα. Είναι δημοσιογράφος και ποιητής.

Δημήτρης Δημητριάδης

- Ζει στην Αλεξανδρούπολη. Είναι απόφοιτος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Αλεξανδρούπολης με μετεκπαίδευση στην Μαράσλειο. Έχει αρθρογραφήσει και έχει δώσει δεκάδες διαλέξεις για την Επικούρεια φιλοσοφία.

Κώστας Καλεύρας

- Ζει στη Θεσσαλονίκη. Έχει αρθρογραφήσει και έχει δώσει διαλέξεις για την Επικούρεια φιλοσοφία. Είναι ιδρυτικό μέλος των Φίλων Επικούρειας Φιλοσοφίας «Κήπος Θεσσαλονίκης».

Γιώργος Καπλάνης

- Ζει στην Θεσσαλονίκη και είναι Συμβολαιογράφος. Έχει αρθρογραφήσει και έχει δώσει δεκάδες διαλέξεις για την Επικούρεια φιλοσοφία. Είναι ιδρυτικό μέλος των Φίλων Επικούρειας Φιλοσοφίας "Κήπος Θεσσαλονίκης".

Ελένη Καπράλου

- Γεννήθηκε στην Καλαμάτα. Σήμερα ζει στην Αθήνα, όπου και εργάζεται ως δικηγόρος. Είναι μέλος των Φίλων Επικούρειας Φιλοσοφίας "Κήπος Αθηνών".

Τάσος Καραπαναγιωτίδης

- Ζει στη Θεσσαλονίκη. Έχει κάνει σπουδές Νομικών. Είναι μέλος των Φίλων Επικούρειας Φιλοσοφίας "Κήπος Θεσσαλονίκης".

Κάτια Κρέτση

– Ζει στην Αθήνα και εργάζεται σε ασφαλιστική εταιρεία. Είναι ιδρυτικό μέλος των Φίλων Επικούρειας Φιλοσοφίας "Κήπος Αθηνών".

Δημήτρης Λιαρμακόπουλος

- Γεννήθηκε και ζει στην Θεσσαλονίκη. Απόφοιτος Νομικής του Α.Π.Θ., δραστηριοποιείται στο εμπόριο και τις πωλήσεις. Είναι μέλος των Φίλων Επικούρειας Φιλοσοφίας "Κήπος Θεσσαλονίκης".

Αρχοντία Λιοντάκη

- Είναι πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπ. Αθηνών. Γεννήθηκε στην Κρήτη και ζει στην Αθήνα. Έχει δώσει διαλέξεις για την Επικούρεια φιλοσοφία και είναι μέλος των Φίλων Επικούρειας Φιλοσοφίας "Κήπος Αθηνών".

Θέμης Μίχος

- Zει στην Αθήνα και είναι πτυχιούχος σχολής Ναυπηγών και Δάσκαλος Τεχνικής Εκπαίδευσης. Έχει αρθρογραφήσει και έχει δώσει διαλέξεις για την Επικούρεια φιλοσοφία. Είναι μέλος των Φίλων Επικούρειας Φιλοσοφίας "Κήπος Αθηνών".

Γιώργος Μπακογιάννης

- Ζει στην Αθήνα. Είναι πτυχιούχος του Φυσικού Τμήματος του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακό στη Θεωρητική Φυσική. Έχει δώσει δεκάδες διαλέξεις για την Επικούρεια φιλοσοφία και είναι ιδρυτικό μέλος των Φίλων Επικούρειας Φιλοσοφίας "Κήπος Αθηνών".

Αντώνης Μπιλίσης

– Ζει στην Θεσσαλονίκη όπου και εργάζεται ως Δικηγόρος. Είναι ιδρυτικό μέλος των Φίλων Επικούρειας Φιλοσοφίας "Κήπος Θεσσαλονίκης".

Τάκης Παναγιωτόπουλος

- Γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Έχει σπουδάσει Πληροφορική. Έχει αρθρογραφήσει και έχει δώσει δεκάδες διαλέξεις για την Επικούρεια φιλοσοφία. Είναι ο ιδρυτής και διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου www.epicuros.gr. Είναι ιδρυτικό μέλος των Φίλων Επικούρειας Φιλοσοφίας "Κήπος Αθηνών".

Παναγιώτης Παπαβασιλείου

- Γεννήθηκε και ζει στην Θεσσαλονίκη. Είναι Οικονομικός Αναλυτής και έχει αρθρογραφήσει και έχει μεταφράσει κείμενα πάνω σε θέματα Επικούρειας Φιλοσοφίας.

Μπάμπης Πατζόγλου

- Γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Έχει σπουδάσει Οικονομικά και είναι συγγραφέας. Έχει αρθρογραφήσει και έχει δώσει διαλέξεις για την Επικούρεια φιλοσοφία και είναι μέλος των Φίλων Επικούρειας Φιλοσοφίας "Κήπος Αθηνών".

Έλλη Πένσα

- Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κέρκυρα. Σήμερα ζει στην Βέροια. Έχει δώσει διαλέξεις και έχει αρθρογραφήσει για την Επικούρεια φιλοσοφία, ενώ έχει μεγάλη συμμετοχή στην διαδικτυακή επαφή μεταξύ της διεθνούς επικούρειας κοινότητας.

Λίτσα Πιτσικάλη

- Zει στην Αθήνα και είναι Φαρμακοποιός. Είναι μέλος των Φίλων Επικούρειας Φιλοσοφίας "Κήπος Αθηνών".

Ευάγγελος Πρωτοπαπαδάκης

– Επίκουρος Καθηγητής Εφαρμοσμένης Ηθικής στο Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής, Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι Διδάκτωρ Φιλοσοφίας με θέμα διατριβής: «Η ιδέα της ευθανασίας στην σύγχρονη Βιoηθική».

Ορσαλία Συντελή

- Ζει στην Θεσσαλονίκη όπου και εργάζεται ως Δικηγόρος. Στις μεταπτυχιακές της σπουδές φιλοσοφίας στο ΑΠΘ μελέτησε την σχέση της Επικούρειας φιλοσοφίας και του Ωφελιμισμού.

Θεοδόσιος Τάσιος

- Είναι Ακαδημαϊκός, Πολιτικός Μηχανικός, συγγραφέας πολλών βιβλίων επιστημονικού, τεχνικού και φιλοσοφικού περιεχομένου και αρθρογράφος σε έντυπα της Ελλάδας και του εξωτερικού. Διετέλεσε Τακτικός Καθηγητής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Είναι μελετητής πολλών γνωστών δημόσιων έργων "Γεφυροποιίας" και "Φραγμάτων". Είναι επίτιμος πρόεδρος της Ελληνικής Φιλοσοφικής Εταιρείας.

Χριστίνα Τούμπα

– Zει στην Αθήνα και είναι ιδιωτικός υπάλληλος. Είναι μέλος των Φίλων Επικούρειας Φιλοσοφίας "Κήπος Αθηνών".

Τάσος Χατζηθεοδοσίου

- Zει στην Αθήνα και είναι μέλος των Φίλων Επικούρειας Φιλοσοφίας "Κήπος Αθηνών".

Συγγραφείς Επιτοίχιων Ανακοινώσεων

Espen Gaarder Haug

- Καθηγητής Οικονομικών Μαθηματικών, Νορβηγικό Πανεπιστήμιο των Βιοεπιστημών, Όσλο, Νορβηγία.

Μαρία Πρωτοψάλτη

- Πτυχιούχος Διαφήμισης Προϊόντων (Μάρκετινγκ).

Χρήστος Γιαπιτζάκης και Τάκης Παναγιωτόπουλος

(βλ. στους ομιλητές).

Οι Καλλιτέχνες

Γιώργος Κλώνης

Ο ηθοποιός Γιώργος Κλώνης ζει στην Αθήνα και έχει συμμετάσχει με εξαιρετικές ερμηνείες σε έργα αρχαίου και σύγχρονου δράματος και σε όλα τα Πανελλήνια Συμπόσια Επικούρειας Φιλοσοφίας με απαγγελίες επικούρειων ποιημάτων.

Αθανάσιος Σίμογλου

Ο συνθέτης Αθανάσιος Σίμογλου γεννήθηκε στην Ελλάδα και ζει στην Γερμανία όπου είναι ιατρός. Σπούδασε πιάνο και ανώτερη θεωρητική στο Κρατικό Ωδείο Βορείου Ελλάδος. Σπούδασε Ιατρική και εκπόνησε ταυτόχρονα την διδακτορική διατριβή του στο πανεπιστήμιο του Μιλάνου στην Ιταλία. Παράλληλα παρακολούθησε σεμινάρια σε θέματα ενορχήστρωσης, τεχνικών σύνθεσης καθώς και μουσικής αισθητικής, στο Μιλάνο. Έχει κυκλοφορήσει τρία CD με συνθέσεις του.

Μαρία Μητσοπούλου

H Μαρία Μητσοπούλου είναι υψίφωνος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Σπούδασε στο Ελληνικό Ωδείο, στην Μουσική Ακαδημία Βιέννης και στην Ιταλία με υποτροφία «Μαρία Κάλλας». Έχει συνεργαστεί με ελληνικές και ξένες ορχήστρες. Έχει βραβευθεί στον Διεθνή Διαγωνισμό Μπελλίνι (Ιταλία).

Μάρκος Κώτσιας

O Μάρκος Κώτσιας είναι σολίστ πιάνου. Σπούδασε στην Σχολή Μουσικών Σπουδών, στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας και με υποτροφία στη Μουσική Ακαδημία της Στουτγάρδης (Γερμανία). Έχει βραβευθεί στον διαγωνισμό Yamaha. Εμφανίζεται σε συναυλίες στην Ελλάδα και την Γερμανία.

Νίκη Τριπύλα

Η Νίκη Τριπύλα είναι σολίστ πιάνου με μουσικές σπουδές. Ερμηνείες της έχουμε απολαύσει σε προηγούμενα Πανελλήνια Συμπόσια Επικούρειας Φιλοσοφίας.


Φίλοι της Επικούρειας φιλοσοφίας “Κήπος”

 

 

www.epicuros.gr
Τελευταία ενημέρωση: Ιανουάριος 28, 2015.