"Ο Κήπος είναι συνασπισμός από συγγενικές φύσεις και ομοϊδεάτες, που τους ένωσε η ανάγκη ν΄ αντιδράσουν στην πολύμορφη πίεση και να ασφαλίσουν την ψυχική γαλήνη και μαζί το ελληνικό ήθος".

Καθηγητής Χαράλαμπος Θεοδωρίδης

Κήπος Αθηνών

Οι Φίλοι της Επικούρειας Φιλοσοφίας "Κήπος Αθηνών" πραγματοποιούν εβδομαδιαίες τακτικές συναντήσεις από Οκτώβριο έως Μάιο και έκτακτες την υπόλοιπη διάρκεια του έτους. Επικοινωνήστε με τον Κήπο Αθηνών - Τηλέφωνo:6945_218024, email: ideoszen[@]gmail.com - Ιστότοπος www.epicuros.gr.
Διαβάστε περισσότερα για τoν Κήπο Αθηνών, δείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων κλικ εδώ

Κήπος Θεσσαλονίκης

Ο Κήπος της Θεσσαλονίκης είναι μια εθελοντική, συμμετοχική, άτυπη και μη καταστατική συντροφιά, φίλων και οπαδών της διδασκαλίας του μεγάλου υλιστή, αντιμεταφυσικού φιλοσόφου Επίκουρου. Επικοινωνήστε με τον Κήπο Θεσσαλονίκης: info@epicuros.net , στο τηλ.:2310_285148 και στο τηλ.:6977_688971. Ιστότοπος www.epicuros.net

Κεντρικές πανελλήνιες εκδηλώσεις

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΑΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ - κλικ εδώ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΙΛΩΝ ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΑΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ- κλικ εδώ

Πρόθεση των Φίλων της Επικούρειας φιλοσοφίας

Θεωρούμε ότι η Επικούρεια φιλοσοφία χαρακτηρίζεται από διατύπωση απόψεων με παρρησία αλλά και με φιλική διάθεση για συζήτηση. Η επίθεση με υβριστικές κατηγορίες δεν ταιριάζει σε Επικούρειους. Οι Επικούρειοι συζητούν φιλικά, δεν βρίζουν ούτε συκοφαντούν. Οι διαφορετικές απόψεις είναι σεβαστές, αλλά πρέπει να συζητούνται με νηφαλιότητα και με παράθεση στοιχείων. Οι Φίλοι της Επικούρειας φιλοσοφίας δεν είναι διατεθειμένοι να ακολουθήσουν τις ανοησίες των φατριών και της πολυδιάσπασης, που χαρακτηρίζουν τις πολιτικές ή τις θεολογικές ομάδες. Εκείνοι που ισχυρίζονται ότι σέβονται τον Επίκουρο, αλλά δεν σέβονται τις αρχές του περί φιλίας, ίσως θα πρέπει να το ξανασκεφτούν μήπως βρίσκονται σε λάθος χώρο. Η ενότητα των Φίλων της διδασκαλίας του Επίκουρου στηρίζεται -και εννοούμε να τη στηρίζουμε- στην επικούρεια φιλία.

Φίλοι της Επικούρειας Φιλοσοφίας από τους Κήπους Αθηνών και Θεσσαλονίκης - Οκτώβριος 2010