Ο ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ ΣΤΟ ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Επίσκεψη του Κήπου Αθηνών στο Επιγραφικό Μουσείο
Κυριακή 6 Μαίου 2018

Παρουσίαση εκθεμάτων

Δρ. Νάσος Θέμος, διευθυντής Επιγραφικού Μουσείου


Την Κυριακή 06 Μαίου 2018 ο Κήπος Αθηνών πραγματοποίησε επίσκεψη στο Επιγραφικό Μουσείο, στην οδό Τοσίτσα 1, στην Αθήνα.
Το Επιγραφικό Μουσείο Αθηνών ιδρύθηκε το 1885 με σκοπό την προστασία, διατήρηση, μελέτη και έκθεση των αρχαίων επιγραφών σε λίθο. Είναι το μοναδικό στο είδος του παγκοσμίως και διαθέτει σήμερα 14.100 επιγραφές, οι περισσότερες από τις οποίες προέρχονται από την Αθήνα και την Αττική, ενώ υπάρχουν αρκετές επιγραφές από την υπόλοιπη σημερινή Ελλάδα και την Μικρά Ασία. Μεταξύ των επιγραφών υπάρχουν σημαντικές για την λειτουργία της επικούρειας σχολής.
Ευχαριστούμε θερμά τον Δρ Αθανάσιο Θέμο, Διευθυντή του Επιγραφικού Μουσείου, για την ενδιαφέρουσα και κατατοπιστική ξενάγηση στις σημαντικότερες επιγραφές, για την εξαιρετική οργάνωση των εκθεμάτων και για τον σύγχρονο τρόπο παρουσίασης στις δυο νέες αίθουσες ο οποίος επιτρέπει στον επισκέπτη να μελετήσει ενδελεχώς τις επιγραφές αυτές.
Προτρέπουμε όλους να επισκεφθούν το μοναδικό αυτό μουσείο.
Η επιγραφή του 125 μ.χ. με αυτοκρατορικό διάταγμα του Αδριανού κατόπιν αιτήματος της Αυγούστας Πλωτίνας για θέματα λειτουργίας της Επικούρειας Σχολής των Αθηνών. Η επιγραφή περιέχει και επιστολή της Πλωτίνας στους επικούρειους φίλους της στην Αθήνα σχετικά με την ικανοποίηση του αιτήματος. Διαβάστε περισσότερα εδώ.