Φίλοι Επικούρειας Φιλοσοφίας "ΚΗΠΟΣ ΑΘΗΝΩΝ"

Μηνιαίος Κύκλος Μαθημάτων Επικούρειας Φιλοσοφίας, ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2020

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ - ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Η ανάγκη - Στην δύσκολη εποχή που ζούμε, υπάρχει ανάγκη για ψυχική υγεία και πνευματική θωράκιση απέναντι στα καθημερινά προβλήματα. Η Επικούρεια φιλοσοφία μπορεί να προσφέρει τις λύσεις, αλλά χρειάζεται μελέτη και κατανόηση.

Η προσφορά - Οι Φίλοι Επικούρειας Φιλοσοφίας "Κήπος Αθηνών" οργανώνουν ανελλιπώς από το 2009 ομιλίες, ημερίδες και Πανελλήνια Συμπόσια Φιλοσοφίας, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Πολλές εκατοντάδες συμπολίτες έχουν παρακολουθήσει αυτές τις εκδηλώσεις. Πολλοί γνωστοί και φίλοι κατά καιρούς έχουν ζητήσει την οργάνωση ενός σύντομου κύκλου μαθημάτων της Επικούρειας φιλοσοφίας, ώστε να είναι δυνατή η καλύτερη και σφαιρικότερη κατανόησή της.

Η ανακοίνωση - Ο "Κήπος Αθηνών" διοργανώνει τον Οκτώβριο 2020 τον Μηνιαίο Κύκλο Μαθημάτων "Εισαγωγή στην Επικούρεια Φιλοσοφία". Τα μαθήματα θα περιλαμβάνουν 5 δίωρα (8-10 μμ) και θα καλύψουν θέματα Ιστορίας της Επικούρειας φιλοσοφίας από την Αρχαιότητα έως την Σύγχρονη εποχή, Επικούρειας Γνωσιολογίας (Κανονικόν), Επικούρειας Επιστήμης (Φυσικόν) και Επικούρειας Ηθικής (Ηθικόν).

Τα μαθήματα θα είναι δίωρα και θα τα παρακολουθήσουν μόνο οι εγγεγραμμένοι σπουδαστές και τα μέλη του Κήπου Αθηνών. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη στην αίθουσα "Πραισός" Συγγρού 63 (100 μέτρα από τον σταθμό μετρό Συγγρού-Φιξ), 2ος όροφος και διαδικτυκά μέσω της πλατφόρμας ΖΟΟΜ.

Η συμμετοχή στον Μηνιαίο Κύκλο Μαθημάτων θα γίνεται ως εξής:
- δωρεάν για όσους ήδη προσφέρουν οικονομική στήριξη στον Κήπο
- δωρεάν για τους ανέργους
- 15 ευρώ για άτομα κάτω των 20 ετών και για φοιτητές ΑΕΙ ή ΤΕΙ (συνολικά για όλα τα μαθήματα)
- 25 ευρώ για κάθε άλλο άτομο (συνολικά για όλα τα μαθήματα)
Στους όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί δίχως επιπλέον κόστος (πλην της τυχόν ταχυδρομικής αποστολής) το βιβλίο "Επικούρεια Φιλοσοφία - Μαθήματα στον Κήπο Αθηνών" (εκδ.ΚΗΠΟΣ) και βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Πρόσκληση ενδιαφέροντος - Θα γίνουν δεκτά άτομα που θα δηλώσουν συμμετοχή κατά σειρά προτεραιότητας έως έναν συγκεκριμένο ανώτατο αριθμό. Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να δηλώσει συμμετοχή με ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνση ideoszen@gmail.com (Θέσεις περιορισμένες)

Διδάσκοντες - Μέλη του Κήπου Αθηνών


Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα